Szellemkép eltávolítása – 2. rész Az CPS szellemkép-eltávolító termékcsalád | Útmutató

A beszennyeződött, foltos sziták használata ronthatja a nyomatok minőségét és a stencil meghibásodását okozhatja, ami költséges. A lehető legtisztább szita eléréséhez a CPS - Chemicals Products & Services egy teljes szellemkép-eltávolító termékcsaládot bocsájt rendelkezésére, kielégítve minden szitatisztítási igényt.

A szitafoltokat okozhatja a beszáradt festék, az olvadt (bezáródott) stencil és/vagy a Diazo foltok. Nem minden szitanyomó használja ugyanazokat a festékeket és stencileket, ezért nem létezik „univerzális szellemkép-eltávolító” valamennyi szitafoltra. Fontos, hogy olyan szellemkép-eltávolítót használjon, amely megfelel műhelye igényeinek. Ez az útmutató választ ad számos gyakran ismételt kérdésre arra vonatkozóan, hogy melyik szellemkép-eltávolítót érdemes használni:

Miként lehet megelőzni a festékfoltokat?

A legtöbb festéket teljes mértékben el lehet távolítani anélkül, hogy a szitaszöveten folt maradna, ha a nyomás után közvetlenül megtisztítják az CPS Ink Cleaner oldószerrel.

Az CPS Ink Cleaner szitákhoz használatos oldószeres tisztító termékcsaládot a MacDermid Autotpye kifejezetten azért fejlesztette ki, hogy kombinálni tudja a magas fokú tisztítóképességet és az alacsony párolgási sebességet, ezáltal a termék hatékonyabban tisztít, és hosszabb ideig marad a szitán.

Az CPS Screen Wash / CPS Aquawash terméket már közvetlenül a szitanyomás után felhasználhatja a festékek eltávolításához, vagy alkalmazhatja szellemkép-eltávolítóként a festékfoltok tisztításához a stencil bevonatmentesítése után.

Az CPS Screen Wash / CPS Aquawash terméknek a szitára való közvetlen felvitelére az CPS Brush termékünket ajánljuk. Ez az erogonomikusra tervezett kefe lágy, vegyszerálló szálakból áll, amely magában tartja az oldatot anélkül, hogy lecsepegne, és még a legfinomabb szitaszövetben sem tesz kárt.


Hogyan használja az CPS Screen Wash / CPS Aqauwash szitatisztító oldószereket?

Hordja fel kefével alaposan az CPS Screen Wash / CPS Aquawash terméket a szita mindkét oldalára, amíg a festék teljesen fel nem oldódik, ezután öblítse le hideg vízzel, csak ezt követően használjon magasnyomású tisztítót.


Hogyan távolítsa el a makacs festékfoltokat?

 

 

Néhány festék nehezebben eltávolítható foltot hagy maga után, mint mások, tehát ha valamivel nagyobb tisztítóerőre van szüksége, mint amilyet az CPS Ink Cleaner önmagában nyújt, használja a CPS Quick Haze termékünket. Ez a kivételes tisztítóerővel rendelkező oldószer-CPS Quick Haze kifejezetten hatékony az UV festékek okozta foltok ellen.

 

Hogyan alkalmazza a CPS Quick Haze terméket?

Használja az CPS Brush kefét, hogy felvigye a CPS Quick Haze terméket a szita mindkét oldalára, ügyelve arra, hogy minden foltot befedjen, várjon öt percet, és öblítse le hideg vízzel, csak ezt követően használjon magasnyomású tisztítót.

Hogyan távolíthatja el a mindennapi használat során keletkező festék- és stencilfoltokat? – rendszeres használatra

Az CPS Haze Remover HV a tökéletes válasz erre a problémára. Ez az alacsony maró hatással rendelkező, általános célra alkalmazható szellemkép-eltávolító ideális a mindennapi használatra.

Hogyan alkalmazza az CPS Haze Remover HV terméket?

Egyszerűen vigye fel a sűrű folyadékot a száraz szita mindkét oldalára az CPS Brush kefe használatával vagy egy régi bevonó vályú segítségével.

Az CPS Haze Remover HV szerrel végzett tisztítás optimális eredményének eléréséhez egy éjszakán át a szitán kell hagyni száradni, másnap reggel pedig az CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 termékkel kell aktiválni, amelyet az CPS Brush kefe segítségével lehet felvinni. Alaposan öblítse le hideg vízzel, ezután fejezze be a műveletet a magasnyomású tisztító alkalmazásával. Ez a módszer ideális, ha egyszerre több szitáról kell eltávolítani a szellemképet.


A gyorsabb szellemkép-eltávolításhoz az CPS Haze Remover HV termékkel bevont szita száradását fel lehet gyorsítani egy hideg levegőt fújó ventilátor segítségével, és ezután lehet aktiválni az CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 termékkel, közvetlenül azelőtt, hogy leöblítenék, majd a magasnyomású tisztítóval megtisztítanák.

Ha gyors eredményt akar elérni nagyon halvány foltok esetén, vigye fel kefével az CPS Haze Remover HV oldószert, és ezután közvetlenül használja az CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 terméket is, majd keverje össze őket a szitaszöveten az CPS Brush kefe segítségével. Váron öt percet, majd öblítse le.


Hogyan távolíthatja el a makacs festék- és stencilfoltokat? – alkalmi használatra

Az CPS Haze Hunter egy rendkívül hatékony szitaszellemkép-eltávolító, amely eltávolítja a legtöbb szellemképet és a makacs foltokat a szitáról. Az erős maró hatású anyag és hatékony tisztítóerejű oldószer keveréke rendkívül hatásos a leggyakoribb szitafoltok ellen, amivel a szitákat újjá lehet varázsolni kevesebb mint 10 perc alatt.

A sűrű folyadék formájában szállított CPS Haze Hunter terméket egyszerűbb kefével felvinni a szitára, mint a hagyományos pasztákat, és nem fog szétfolyni, mint a sűrítetlen szellemkép-eltávolítók. A kimondottan makacs foltokhoz az CPS Haze Hunter terméket az CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 szitatisztító oldószerrel lehet aktiválni közvetlenül az öblítés előtt.

Használja az CPS Haze Hunter terméket az alábbi festékek által okozott foltok eltávolításához: plastisol, vízalapú textilfestékek, marónyomáshoz való festékek, UV-festékek, vinilihez, elektronikai felhasználásra, kerámiához és más anyagokhoz alkalmas festékek. Az Autohaze Extra emellett gyorsan eltávolítja a stencil- és Diazo okozta foltokat is, kevesebb mint 10 perc alatt.


Hogyan alkalmazza az CPS Haze Hunter terméket?

Használjon CPS Brush kefét vagy egy régi bevonó vályút ahhoz, hogy felvigye az CPS Haze Hunter terméket a száraz szitaszöveg mindkét oldalára

Hagyja a szitán legfeljebb 10 percig, ezután öblítse le alacsony nyomású vízpermettel. Végezetül fújja át a szitát magasnyomású tisztítóval.


Hogyan távolíthatja el a rendkívül makacs festék- és stencilfoltokat? – alkalmi használatra

Az CPS Fast Acting Haze Remover egy nagyon erős maró hatású és oldószeralapú paszta, amelyet a makacs foltokon való alkalmi használatra fejlesztettek ki. Ha már semmi más nem használ, eljött az Autohaze ideje.


Hogyan alkalmazza az CPS Fast Acting Haze Remover terméket?

Az CPS Fast Acting Haze Remover akkor a leghatékonyabb, ha a nedves szitaszövet mindkét oldalára felviszik az CPS Brush kefe segítségével. Miután a kefével felvitte az CPS Fast Actinmg Haze Remover terméket a szitára, hagyja állni legfeljebb 8 percig, mielőtt leöblítené hideg vízpermettel, ezután használjon magasnyomású tisztítót.


Fontos: Mindig viselje az ajánlott egyéni védőeszközt, ha bármilyen szellemkép-eltávolítót használ, és vegye figyelembe, hogy valamennyi maró hatású szellemkép-eltávolító anyag elszínezi az alumínium kereteket, illetve a bevonó vályúkat. Ezenkívül mindig használjon alacsony nyomású hideg vízpermetet az öblítéshez, mielőtt a magasnyomású tisztítót alkalmazná.


Hungary

CONTACT YOUR LOCAL DEALER:

  • Centrum Servis Hungary Kft
  • Tó utca 3
  • 2045 Törökbálint
  • Hungary