Verwijdering van waas – Deel 2 Het assortiment waasverwijderaars van CPS | Handleiding

Het gebruik van een zeef die vuil en bevlekt is kan ten koste gaan van de kwaliteit van de afdruk en kan leiden tot dure beschadiging van het stencil. Om je te helpen je zeven zo schoon mogelijk te maken, produceert CPS - Chemicals Products & Services een uitgebreide reeks aan waasverwijderaars voor al je reinigingsbehoeften.

Zeefvlekken kunnen worden veroorzaakt door ingedroogde inkt, versmolten (opgesloten) stencils en/of Diazo-vlekken. Zeefdrukkers maken niet allemaal gebruik van dezelfde soort inkt en stencils, dus er geen ‘universele waasverwijderaar’ voor alle zeefvlekken. Het is belangrijk dat je een waasverwijderaar kiest die bij uw werkzaamheden past. Deze handleiding beantwoordt veelgestelde vragen over welke waasverwijderaar je het beste kunt gebruiken:

Hoe voorkom je inktvlekken

De meeste inkt kan volledig worden verwijderd zonder vlekken achter te laten op het gaas, wanneer het onmiddellijk na het drukken wordt gereinigd met een CPS Ink Cleaner middel.

Het assortiment reinigingsproducten van CPS Ink Cleaner is speciaal ontwikkeld door CPS om reinigingskracht te combineren met een lage mate van verdamping, zodat het efficiënt werkt en langer op de zeef blijft zitten.

Je kunt CPS Screen Wash / CPS Aquawash onmiddellijk na het drukken gebruiken om de inkt te verwijderen, of als een waasverwijderaar om eventuele inktvlekken na het decoaten van het stencil te verwijderen.

We adviseren het gebruik van een CPS Brush om CPS Screen Wash / CPS Aquawash direct op de zeef aan te brengen. Deze ergonomische kwast heeft zachte, chemisch bestendige vezels die het oplosmiddel vasthouden zonder te druppen en zelfs de fijnste gaasvezels niet beschadigen.


Hoe wordt zeefreinigingsmiddel van CPS Screen Wash / CPS Aquawash gebruikt

Breng de  CPS Screen Wash / CPS Aquawash zorgvuldig aan op beide zijden van de zeef totdat alle inkt is opgelost en spoel het af met koud water. Gebruik daarna een hogedrukspuit.


Hoe verwijder je lastige vlekken

 

 

Sommige inkt laat ergere vlekken achter op de gaasvezels dan andere, dus wanneer je meer reinigingskracht nodig hebt dan alleen CPS Screen Wash / CPS Aquawash gebruik je CPS Quick haze. Dit uitzonderlijk krachtige middel heeft ook een laag caustisch niveau voor meer efficiënte reiniging. CPS Quick Haze is vooral goed tegen uv-inktvlekken.

 

Hoe wordt CPS Quick haze gebruikt

Gebruik de CPS Brush om  CPS Quick Haze op beide zijden van het de zeef aan te brengen en zorg ervoor dat de vlek volledig is bedekt. Wacht vijf minuten en spoel het af met koud water, alvorens een hogedrukspuit te gebruiken.

Hoe verwijder je alledaagse inkt- en stencilvlekken – voor regelmatig gebruik

CPS Haze Remover HV vormt het perfecte antwoord. Deze laag-caustische allesreiniger voor het verwijderen van waas is ideaal voor dagelijks gebruik.

Hoe wordt CPS Haze Remover HV gebruikt

Breng de verdikte vloeistof aan op beide zijden van de droge zeef. Gebruik hiervoor de CPS Brush of een oude coatingbak.

Voor een optimaal resultaat met CPS Haze Remover HV kun je de zeef het beste 's nachts laten drogen en vervolgens 's ochtends activeren door CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 aan te brengen met de CPS Brush. Goed afspoelen met koud water en vervolgens met een hogedrukspuit. Deze methode is ideaal voor wanneer je een aantal zeven waarvan je de waas in een keer wilt verwijderen.

Voor snellere waasverwijdering kun je de met CPS Haze Remover HV bedekte zeef handmatig drogen met een koude-luchtdroger. Vervolgens de reiniging activeren met CPS Activator G / CPS Screen Wash A6, afspoelen en daarna met de hogedrukspuit spoelen.

Voor zeer lichte vlekken waarvoor snel resultaat nodig is, kun je CPS Haze Remover HV aanbrengen, vervolgens meteen CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 aanbrengen en ze op het gaas mengen met de CPS Brush. Vijf minuten wachten en dan afspoelen.

Hoe verwijder je hardnekkige inkt- en stencilvlekken – voor incidenteel gebruik

CPS Haze Hunter is een zeer effectieve waasverwijderaar die dubbelbeelden en hardnekkige vlekken snel verwijdert. De mix van sterk caustisch middel en krachtige solventen is zeer effectief tegen de meeste veelvoorkomende zeefvlekken, en je zeven zijn binnen 10 minuten weer zo goed als nieuw.

CPS Haze Hunter is een verdikte vloeistof die makkelijker op de zeef wordt aangebracht dan een traditionele pasta, en in tegenstelling tot andere niet-verdikte waasverwijderaars loop het product niet uit. Voor zeer lastige vlekken kan CPS Haze Hunter worden geactiveerd met CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 zeefwasmiddel, direct voor het afspoelen.

Gebruik CPS Haze Hunter voor vlekken die veroorzaakt zijn door de volgende soorten inkt: Plastisol, textielinkt op waterbasis, discharge, uv, vinyl, electronica, keramiek en nog veel meer. Autohaze Extra verwijdert ook stencil- en Diazo-vlekken binnen 10 minuten.


Hoe wordt CPS Haze Hunter gebruikt

Gebruik de CPS Brush om CPS Haze Hunter aan te brengen op beide zijden van het droge gaas.

Tot 10 minuten op de zeef laten zitten en vervolgens afspoelen met water (lage druk). Spuit de hele zeef vervolgens schoon met een hogedrukspuit.


Hoe verwijder je zeer hardnekkige inkt- en stencilvlekken – voor incidenteel gebruik

CPS Fast Acting Haze Remover is een zeer sterk-caustische pasta voor incidenteel gebruik op zeer hardnekkige vekken. Wanneer niets ander werkt, is het tijd om CPS Fast Acting Haze Remover te proberen.


Hoe wordt CPS Fast Acting Haze Remover gebruikt

CPS Fast Acting Haze Remover is het meest effectief wanneer het op beide zijden van een nat gaas wordt aangebracht met de CPS Brush Na het aanbrengen van CPS Fast Actimg Haze Remover laat je dit maximaal 8 minuten inwerken. Afspoelen met koud water en daarna met een hogedrukspuit.


Belangrijk: Draag altijd de aanbevolen persoonlijke beschermingsmiddelen bij het gebruik van een waasverwijderaar, en houd er rekening mee dat alle caustische waasverwijderaars aluminium frames of coatingbakken doen verkleuren. Gebruik ook altijd een koude waterspray met lage druk om de zeven af te spoelen voordat je een hogedrukspuit gebruikt.


Belgium

CONTACT YOUR LOCAL DEALER:

  • Mekascreen BVBA
  • D'Helst 27
  • B 9280 Lebbeke
  • Belgium
Netherlands

CONTACT YOUR LOCAL DEALER:

  • Publivenor
  • Sukerkaai 40
  • B-1500 Halle
  • Belgium

CONTACT A CPS TECHNICAL EXPERT


Name: William Shorter

Mobile Number: +44 7831 109181

Email: william.shorter@macdermid.com