Ta bort film – Del 2 CPS utbud av filmremover | Användarmanual

Att använda smutsiga, fläckiga screenramar kan leda till låg tryckkvalitet och dyra schablonfel. För att säkerställa att du får renast tänkbara screen tillverkar CPS - Chemicals Products & Services ett komplett sortiment av filmremovers för att täcka alla dina screenrengöringsbehov.

Screenfläckar kan orsakas av intorkat bläck, smälta (inbrända) schabloner och/eller diazofläckar.  Alla screentryckare använder inte samma bläck och schabloner så det finns ingen "universalremover" för alla screenfläckar. Det är viktigt att välja ett filmborttagningsmedel som är rätt för just dig.  I denna manual finns svaren på många vanligt förekommande frågor om vilken filmremover man bör använda:

Så här förbygger du bläckfläckar

De flesta bläck kan tas bort helt utan att missfärgning av nätet sker om de rengörs omedelbart efter tryck med lösningsmedlet CPS Ink Cleaner.

CPS Ink Cleaner utbud av olika screenrengöringsmedel är speciellt framtagen av CPS i syfte att kombinera rengöringseffekten med låg avdunstning så att medlet fungerar effektivt och stannar kvar längre på screenen.

Du kan använda CPS SCreen Wash / CPS Aquawash omedelbart efter utskrift för bläckrengöring, eller som en filmremover som rensar bort eventuella bläckfläckar efter stencilblästring.

Vi rekommenderar CPS Brush för att tillsätta CPS SCreen Wash / CPS Aquawash direkt på screenen. Denna ergonomiskt utformade pensel har mjuka och kemikalieresistenta fibrer som hjälper till att hålla kvar lösningsmedlet utan att det droppar, och skadar inte ens de finaste nätfibrerna.


Hur man använder CPS SCreen Wash / CPS Aquawash läsningsmedel för screenrengöring

Pensla på CPS SCreen Wash / CPS Aquawash ordentligt på båda sidor av screenen tills allt bläck har lösts upp och skölj sedan med kallt vatten innan högtryckspistol används.


Ta bort svåra bläckfläckar

 

 

Visst bläck färgar helt enkelt nätfibrerna värre än andra, så när du behöver lite mer rengöringskraft än bara CPS Ink Cleaner kan du använda CPS Quick Haze. Denna exceptionellt kraftfulla lösningsmedelsblandning har också ett lågt frätande innehåll som ökar rengöringseffektiviteten. CPS Quick Haze är speciellt bra mot UV-bläckfläckar.

 

Så här använder du CPS Quick Haze

Använd CPS Brush för att arbeta in CPS Quick Haze på båda sidor av screenen, så att hela fläcken verkligen täcks, vänta fem minuter och skölj sedan med kallt vatten innan högtryckspistol används.

Ta bort fläckar från vardagsbläck och stenciler – för regelbunden användning

CPS Haze Remover HV är den perfekta lösningen. Denna lågfrätande filmremover för generella ändamål är idealisk för dagligt bruk.

Så här använder du CPS Haze Remover HV

Häll bara på den tjockare vätskan på båda sidor av den torra screenen med antingen CPS Brush, eller ett gammalt beläggningstråg.

För optimalt resultat med CPS Haze Remover HV sär det bäst att låta screenen torka över natten och sedan aktivera den på morgonen genom att pensla på CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 med CPS Brush. Skölj med kallt vatten och avsluta med högtryckspistol. Denna metod är perfekt om du har flera screener som ska behandlas med filmremover på en gång.


För snabbare filmborttagning kan en screen bestruken med CPS Haze Remover HV snabbtorkas med en kalluftsfön och sedan "aktiveras" med CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 omedelbart innan avsköljning följt av högtryckspistol.

När det krävs ett snabbt resultat för mycket lätta fläckar kan du prova att pensla på CPS Haze Remover HV och sedan omedelbart tillsätta CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 och blanda ihop dem på nätet med CPS Brush. Vänta fem minuter och skölj sedan av.


Så tar du bort envisa bläck- och stencilfläckar – för tillfällig användning

CPS Haze Hunter är en mycket effektiv filmremover som snabbt tar bort de flesta spökbilder och envisa sscreenfläckar. Blandningen av starkt frätande och kraftfulla lösningsmedel är mycket effektivt mot de flesta vanliga screenfläckar och screenerna blir "som nya" på mindre än 10 minuter.

CPS Haze Hunter levereras som en förtjockad vätska och är lättrare att pensla ut på screenen än en konventionell pasta och den kommer inte att rinna, till skillnad från vissa icke-förtjockade filmremovers. För riktigt envisa fläckar kan CPS Haze Hunter aktiveras med CPS Activator G / CPS Screen Wash A6 screenrengöringslösning omedelbart innan sköljning.

Använd CPS Haze Hunter för att ta bort fläckar orsakade av följande bläck: Plastisol, vattenbaserad textil, utsläpp, UV, vinyl, elektronik, keramik och många fler Autohaze Extra tar också snabbt bort stencil- och diazofläckar på under 10 minuter.


Så använder du CPS Haze Hunter

Använd CPS Brush eller ett gammalt tråg för att applicera CPS Haze Hunter på båda sidorna av det torra nätet.

Låt medlet ligga kvar på screenen i upp till 10 minuter och skölj sedan av med en lågtrycksvattenstråle. Högtryckstvätta slutligen screenen med en högtrycksspruta


Så tar du bort mycket svåra bläck- och stencilfläckar – för tillfällig användning

CPS Fast Acting Haze Remover är en mycket starkt frätande och lösnandel pasta som är avsedd för tillfällig användning på mycket envisa fläckar. När inget annat fungerar är det dags att försöka med CPS Fast Acting Haze Remover.


Så använder du CPS Fast Acting Haze Remover

CPS Fast Acting Haze Remover är mest effektivt när det appliceras på båda sidorna av nätet med hjälp av CPS Brush. När du penslat ut CPS Fast Acting Haze Remover på screenen låter du det ligga i max 8 minuter innan du sprayar av det med kallt vatten, följt av högtryckspistol.


Viktigt: Always wear the recommended PPE safety equipment when using any haze remover and be aware that all caustic haze removers will discolour aluminium frames or coating troughs. Använd också alltid vattenspray med lågt tryck för att skölja av screenerna innan du sätter igång högtryckspistolen.


Sweden

CONTACT YOUR LOCAL DEALER:

  • ACP Systems AB
  • Kilsundsgatan 10
  • 504 68 Borås
  • Sweden

CONTACT A CPS TECHNICAL EXPERT


Name: Martin Schrøder

Mobile Number: +45 40157079

Email: martin.schroeder@macdermid.com